Părinte bun…rău…

Cum poți fi sigur ca ești un părinte bun sau rău?
Dar care este de fapt definiția părintelui bun? Dar cea a părintelui rău?
Ești un părinte rău dacă ii ceri copilului tău să învete și să vină cu note bune (opt, nouă, zece, bine fie si câte un șapte din când in când)? Sau ești rău când il pedepsești că nu a trecut examenul pentru centrul de excelență sau nu participă la olimpiade? Dar când îl obligi să facă ceea ce nu-i place, doar pentru niște vise neimplinite ale tale din copilărie, ce fel de părinte ești?
Ce fel de părinte ești dacă îl lasi să-și aleagă liceul? Dar dacă îl obligi să meargă la același liceu ca și tine, că vezi bine, trebuie să urmeze tradiția?
Cum ești tu ca părinte dacă el, prichindel fiind, incepe să-ți urle in magazin că nu îi cumperi ce-și dorește? Ce ar trebui să faci atunci? Să-l iei in brațe si să-i spui că-i înțelegi furia, indignarea și că ești alături de el și că este normal ce simte și își poate descărca nervii pe tine, așa cum te invață cursurile de parenting? Sau… când ajungi acasă îl pedepsești după ce ii explici unde a greșit prin comportamentul lui…Se poate spune că ești rău în această situație?…
Ce să mai spunem atunci când iți bate din picior și iți spune că are drepturi și ar fi cazul să-i cumperi ce vrea mai ales că vrea acum, indiferent că ai bani sau nu? Dar atunci când el renunța la o prajitura că tu nu ai bani sa i-o cumperi, atunci cum ești, bun sau rău?
Cum ești dacă faci temele cu el, inveți impreună cu el?
Sau…  Îl incurajezi să iasă cu colegii in oraș… Atunci cum ești? Pentru că între noi fie vorba, nu vrei să ai un antisocial acasă… Dar când grupul cu care vrea să iasă ți se pare cam dubios și nu-i dai voie, poate chiar îl pedepsești din cauza reacției lui și îi interzici telefonul și calculatorul…atunci cum ești?

Multe întrebări…Răspunsuri câte vrei…grupuri destule…
Ce alegem?

Cred că până la urmă e o artă să fii părinte și ai de invățat toată viața.

Reclame

5 gânduri despre “Părinte bun…rău…

    1. Da, aici sunt de acord! Trebuie să simtă iubirea ca la rândul lui s-o poată dărui si să-si formeze mai departe o familie cu și în iubire. Nu am fost niciodata de acord cu pedeapsa in ceea ce privește notele…

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s