Școala noastră

Ieri cel mic, elev in clasa a V-a, m-a nunțat de cum am intrat pe ușă că se strâng bani pentru cadoul profesorilor de Crăciun. Nu am spus nimic și poate tocmai de aceea el a continuat să-mi spună suma ce trebuie dată… 100 lei de elev!!!!!

Tocmai voiam să îmi pun haina in cuier si am rămas cu mâna suspendată în aer…

”Cât?????”

Probabil că am avut o reacție cam neașteptată pentru el că s-a dat doi pași în spate și a șoptit: ”Dacă nu vrei, nu dăm…nu e obligatoriu…”

L-am chemat pe cel mare, elev in clasa a VIII-a si l-am întrebat cât se strânge la el în clasa. Răspunsul…30 lei. ”Deci se poate și mai puțin” îmi zic în gând.

În final am hotărât: cât dau la unul, voi da și la celălalt, adică 30 lei.

L-am trimis la școală cu 30 lei.

Primesc mesaj: ”Colegul care strânge banii a zis să dau măcar 50 lei…Mai e o fată care a dat 50 lei și cu 50 ai mei să se facă 100”

??????

I-am răspuns inapoi: ”Spune-i colegului tău că mama nu dă mai multi bani…nu are!”

Poate dacă m-aș fi strofocat, aș fi găsit 100 lei, chestia e că mi se pare exagerat de mult.

Sunt 34 elevi in clasă… Faceți un calcul câti bani se strâng… Pentru școală nu s-ar da bani…Că tot veni vorba… acum doi ani am renovat clasa și am dat 200 lei de copil…că primăria nu a avut bani să ne dea(am schimbat parchetul, tabla, perdelele, catedra, am zugrăvit)

 


11 gânduri despre “Școala noastră

  1. Doamne fereşte!
    Cum 100 de lei? păi ce cadou vor să cumpere? Nu mai merge cu o felicitare şi o crăciuniţă?
    Şi cum adică profesorilor? Eu ştiu că primeşte învăţătoarea dar, cum spuneam, ceva cât se poate de simbolic şi diriginta la cei mari. 😯

    Apreciat de 1 persoană

    1. As vrea si eu o astfel de educatoare… Noi am trecut de gradinita. In clasele I-IV am avut o domana invatatoare venita de la o scoala privata si era obisnuita cu cadouri…cativa am facut scandal, dar am fost acoperiti de majoritate…Chestia e ca eu si sotul avem meserii mai simple, ingineri, iar majoritatea e formata din avocati, notari, sefi pe la finante, Apia etc E cam greu sa rezisti financiar intr-o astfel de clasa. Totusi la baiatul cel mare, nu e asa, desi avem si acolo cateva specimene. Acolo dna invatatoare ne-a pus la respect dela inceput si asa am mers pana la sfarsitul clasei a VIII-a. La cel mic, daca invatatoare a fost altfel… parintii s-au organizat pe grupulete si nu am putut fi niciodata uniti…macar pentru copii. Au fost diferente intre gusturi la cadouri si nu numai…Cam asa se prezinta situatia la noi. Respect dnei educatoare si parintilor!

      Apreciat de 1 persoană

  2. Lucrurile astea se perpetueaza in general pana in clasa a opta. Am trei scolari si nu vreau sa numar cate clase am zugravit sau pentru cate cadouri am contribuit in decursul timpului. Uneori am oferit cu bucurie, alteori pentru a nu-mi fi marginalizati copiii. Obiceiurile astea pornesc de la parinti.Tot ei rup unitatea colectivului prin discutiile de acasa in fata copiilor, despre cum si cat participa unii parinti la organizarea unor „evenimente” considerate obligatorii. Tot din cauza parintilor, aceste metehne ale sistemului nu vor disparea niciodata.
    Sa nu credeti ca odata depasita faza gimnaziului totul va fi roz. La liceu intervin altele, iar majoritatea parintilor devin brusc, total dezinteresati de ceea ce se petrece la scoala. Pustiul meu e acum intr-a XII-a. Suntem prezenti la sedintele cu parintii aceiasi patru – cinci parinti. Pe unii diriginta nu i-a vazut la fata niciodata si nici nu a reusit sa schimbe vreo vorba cu ei.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Daaa, sunt de acord, tot parintii sunt de vina, ei alimenteaza totul. si eu unele lucruri le accept pentru a nu fi marginalizati copiii mei. e pacat ca ajunem la asa ceva… Iar in ceea ce priveste sedintele de pe acum suntem doar cativa ce participam, ce sa mai spun mai incolo, la liceu … cine stie ce va fi…

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu